Nieuwjaarsconcert met Muziekkapel v/d Luchtmacht

“Un feliz 2015” een nieuwjaarsconcert met een Spaans tintje

U gebracht door de Koninklijke  muziekkapel van de Luchtmacht o.l.v. Kapitein Kapelmeester M. CILISSEN.
Met gastoptreden van CHRISTOPHE ELEN.”

Matty Cilissen (°Bilzen, 1976) kreeg zijn eerste muziekonderricht op zesjarige leeftijd.

Tijdens zijn humanioriaopleiding (Latijn-Wiskunde) studeerde hij aan de muziekacademie te Eisden-Maasmechelen met als vakken dwarsfluit, piano en kamermuziek.

Nadien genoot hij een muziekopleiding aan de conservatoria van Brussel, Gent, Antwerpen, Maastricht en het Lemmensinstituut te Leuven met als hoofdvakken Directieen Dwarsfluit-piccolohetgeen resulteerde in 4 Masterdiploma’s. Bijkomend studeerde hij ook muziekgeschiedenis, orkestratie, percussie, klassieke en 20-eeuwse vormanalyse, harmonie, contrapunt, kamermuziek en muziekfilosofie.
In november 2004 behaalde hij een Masterdiploma Orkestdirectie (Cum Laude) aan het Conservatorium te Maastricht en in 2005 een Masterdiploma Symfonische Orkestdirectie (Cum Laude) aan het Lemmensinstituut te Leuven.
Aanvullend volgde hij directiemasterclasses. 

Hij vervulde gastdirecties bij o.a. het Nationaal Orkest van België, de muziekkapel van de Belgische Gidsen, Symphonic Factory, het Noord-Nederlands Symfonieorkest, de Muziekkapel van de Nederlandse Luchtmacht, de Duitse “Bläserphilharmonie Sud-West” en het Rundfunkblasorchester Leipzig(D). 

Hij dirigeerde cd-opnames met de K.H. Sainte Cécile Eijsden (NL), de Bläserphilharmonie Sud-West, de muziekkapel van de Belgische Marine en het Rundfunkblasorchester te Leipzig (D).

In 2004 werd Matty Cilissen aangesteld tot dirigent bij de “K.H. Sint Cecilia Maasbracht” (NL). Dit harmonieorkest werd onder zijn leiding Vice-wereldkampioen op het Wereldmuziekconcours te Kerkrade (2005, superieure afdeling) en vele andere internationale wedstrijden.

Verder is hij (jury-)lid van de provinciale en nationale technische commissie van Vlamo en wordt regelmatig geïnviteerd op diverse internationale wedstrijden.
In 2007 slaagde hij in de toelatingsproeven voor Officier Kapelmeester bij de Belgische Defensie en in 2008 werd hij aangesteld tot Kapelmeester bij de Muziekkapel van de Belgische Marine. In datzelfde jaar werd Matty Cilissen ook Chefdirigent bij de Philipsharmonie te Eindhoven (opvolger van Pierre Kuijpers).

Sinds januari 2010 is hij ook Chefdirigent bij het Harmonieorkest “Sint-Petrus en Paulus” te Wolder-Maastricht, dit orkest behoort bij de top van de symfonische blaasmuziek.

Sinds januari 2010 is Matty Cilissen aangesteld tot Kapelmeester van de Koninklijke Muziekkapel van de Luchtmacht.

Nuttige info
  • 21/01/2015
  • 20:00:00
  • CC De Bogaert Sint-Truiden