Militaire Academie

Het comité “Burgerlijke Militaire Samenwerking” Sint-Truiden organiseert op donderdag 15 oktober 2015 om 20u00 zijn 8ste Militaire Academie in de Academiezaal te Sint-Truiden Het thema is “Sint-Truiden en vliegbasis Brustem in de Tweede Wereldoorlog”

Deze editie kadert in de herdenking 70 – 75 van de Tweede Wereldoorlog en past volledig in het leidmotief van BMS “De Truienaren meer vertrouwd maken met het militaire gebeuren enerzijds en anderzijds de militairen de stad Sint-Truiden beter leren kennen”.

Ook dit keer wordt beroep gedaan op Truienaren om de lezingen te verzorgen.Lezingen door DRIE (03)Truienaren over het onderwerp:

Fred BONAERS auteur van het boek “ Sint-Truidense Getuigen ’40-‘45” zal ons via 2 getuigenissen terugvoeren in de tijd van toen.

Dany en Hendrik SCHOEBRECHTS drijvende bestuursleden leden van het Historisch Luchtmacht Museum Basis Brustem en gebeten door de gebeurtenissen op het vliegveld Brustem zullen ons onderdompelen in de gebeurtenissen op en acties vanaf het vliegveld Brustem in de Tweede Wereldoorlog..

Het wordt ongetwijfeld weer een onvergetelijke avond die naar goede gewoonte wordt afgesloten met een gezellige babbel achteraf (eerste drankje aangeboden door BMS) in de foyer van de Academiezaal.

De toegang is eveneens naar goede gewoonte GRATIS.

Gelieve, uit praktische overweging op voorhand in te schrijven, dit ten laatste op 10 oktober
bij de UiTbalie van het cultuurcentrum ‘de Bogaard’: uitbalie@sint-truiden.be of telefonisch 011-70 17 00

Nadere informatie over BMS, deze militaire academie en de andere activiteiten en organisaties van en waarbij BMS betrokken is kunnen jullie vinden de website “www.BMSSint-Truiden.be

Nuttige info
  • 15/10/2015
  • 20:00:00
  • Academiezaal Sint-Truiden